آموزش PLC و خانه هوشمند

با سلام خدمت تمامی دوستان و علاقه مندان به PLC

آموزش PLC و خانه هوشمند

با سلام خدمت تمامی دوستان و علاقه مندان به PLC


در این وب سایت آموزشی قصد داریم آموش گام به گام PLC را آغاز کنیم. در این سایت میخواهیم توانایی شما را بعد از تماشا ویدیوها به حدی برسانیم که بتوانید پروژه های PLC را بصورت کامل شبیه سازی و اجرا کنید.
در مجموعه های آموزشی منتشر شده در این سایت میخواهیم آموزش مدارات فرمان,مدارات قدرت و برنامه نویسی PLC را آموزش بدهیم. یعنی میتوانیم به شما این قول را بدهیم که با این مجموعه آموزشی شما 60 تا 70 درصد کار با PLC را یاد میگیرید.وبا مشاهده ی چگونگی برنامه نویسی تا اجرا برنامه بر روی دستگاه تک تک دستورات PLC را فرا میگیرید...

  • ۰
  • ۰

امروز دستگاه های plc یک عضو غیر قابل حذف از صنعت به شمار می آید. پی ال سی های مختلفی درصنایع ایران وجود دارد از انواع آلمانی تا مدلهای مشابه چینی آنها در بازار وجود دارد.دلتا در کشور تایوان تولید میشود و در مقایسه با پی ال سی های موجود در صنایع ایران قیمت خیلی پایین تری دارد ولی در عین حال از ویژگی های بالایی برخوردار است. قبل از برنامه ریزی پی ال سی را  شروع کنید باید اول مدل وقابلیت هایی plc  را  بشناسید. بدانید چه قسمتهای دارد و شما به چه چیزایی نیاز دارید.

ادامه موضوع در ادامه مطلب....

پی ال سی های ترانزیستوری معمولا با ورودی ۲۴ ولت کار می کنند و نیاز به یک منبع تغذیه گران قیمت ۲۴ ولتی دارند درحالیکه پی ال سی های رله ای میتوانند با ولتاژ ۲۲۰ ولت و ۲۴ ولت کار کنند. پس اگر بخواهیم کنترل یه مدار فرمان ساده ۲۲۰ ولتی با دفعات سوئیچ پایین استفاده کنیم بهترین انتخاب یک پی ال سی رله است. درحالیکه استفاده از رله ای برا کنترل یه تعداد زیاد شیر پنوماتیک با سرعت حرکت بالا (مثالا در یک دستگاه جداکننده نامه) اصلا انتخاب درستی نیست.

میزان  حافظه پی ال سی از اهمیت بالایی برخودار است. تعداد ورودی ها, خروجی ها و تعداد رجیسترهای حافظه و تعداد تایمرها و کانترها چیزهایی که به حافظه پی ال سی مربوط هستند نیز از اهمیت بالایی برخودار است. یعنی هرچقدر حافظه پی ال سی بیشتر باشد علاوه بر اینکه تعداد خطوط برنامه بیشتری میتوانید بنویسید باید تعداد ورودی و خروجی ها  که  اضافه می کنید بیشتر باشد…

فاکتورهای دیگری نیزدرانتخاب پی ال سی اهمیت دارند که  تخصصی میشود. مثلا اگر قرار باشد یک انکودر را با سرعت حرکت مشخص بخوانید باید مطمئن بشوید که پی ال سی شما توانایی این کار را دارد. بیشتر پی ال سی های دلتا یک  اسپید کانتر داخلی دارند که میتواند پالسهای پی ال سی را با سرعت ۲۰ هزار پالس در ثانیه بخواند ولی اگر قرار باشد انکودر شما مستقیم به شفت یه موتور کوپل شود ممکن است نیاز به انتخاب یک پی ال سی با سرعت بالاتر باشد.

 

 

مدل پی ال سی که ما  انتخاب کردیمDVP14ss  plc deltaکه از یک  Byte  ورودی x  و۵ bit  خروجی y تشکیل میشود.

به یک نرم افزار مخصوص برنامه ریزی دلتا مثل   WPLSoft  نیاز داریم:

بعد از دانلود و نصب نرم افزار به یه کابل ارتباطی هم نیاز هست.برای Programmer  کردن پی ال سی بهش نیاز داریم.
اگر خواستید کابل رو بسازید میتوانید از این دیاگرام استفاده کنید:

دیاگرام مبدل

دیاگرام مبدل

 

دقت کنید که کابل باید به پورت rs232 پی ال سی وصل شود.
برای تنظیم ارتباط بین پی ال سی و کامپیوتر، داخل برنامه wplsoft بروید و تو منوی option گزینه ی communication setting رو انتخاب کنید:

2

 

اینجا نوع ارتباط رو rs232 بزنید و پورت کام که قرار است با اون به پی ال سی وصل بشوید را انتخاب میکنید. اگر از کامپیوتر دستکتاپ استفاده میکنید com1 باشد واگر از لپتاپ و تبدیل یو اس بی به سریال استفاده میکنید باید ببینید پورت کامی که بوسیله یو اس بی برای شما ساخته میشود چند هست.
معمولا پورتهایی که رو کامپیوتر فعال هستن داخل همین منو پیدا میشوند.
پورت شماره یک و دو پورتهای استاندارد دستکتاپ هستند… پس هرچی که از ۴ به بعد باشد پورتهایی هستند که تبدیل یو اس بی برای شما ساخته است و میتونین ازش استفاده کنید.
باقی مشخصات هم باید با کامپیوتر یکی باشد. توصیه میکنم بجای تغییر مشخصات پی ال سی، مشخصات پورت کامپیوترو تغییر بدید.

3

 

حالا اگه همه چی مرتبه است از منوی communication گزینه ی plc information انتخاب کنین تا اطلاعات روی پی ال سی شمارو بخواند و متوجه بشید که ارتباط با پی ال سی برقرار است…

ادامه مطلب: مقدمه از برنامه نویسی plc delta


  • ۹۶/۰۹/۲۸
  • محمدرضا محربی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی